Tre veckor med LCHF

LCHF fungerar bra för mig

Efter tre veckor med LCHF så kan jag konstatera att det fortfarande fungerar bra för mig. Nu har muntorrheten och den konstiga smaken i munnen minskat, så jag hoppas att det snart försvinner helt. Dessa symptom är vad som brukar kallas övergångssymptom, eller sockeravgiftning som en del säger. Dessa är de enda övergångssymptom som jag märkt av. Andra symptom man kan få är dålig andedräkt, yrsel, huvudvärk, svettningar, trötthet, irritation och lättare hjärtklappning. Jag har inte behövt äta lite extra kolhydrater som man kan göra om besvären blir allt för jobbiga, så jobbiga har inte mina besvär varit. För övrigt så mår jag riktigt bra, förutom en envis förkylning, men inombords känns det bra, och magen fungerar bättre än den gjort på många år.

När det gäller vikten så har den gått ner, inte så mycket jag hade hoppats på efter de två första veckorna med LCHF, men det är ändå ner 0,2 kg. Så länge vikten går ner känns det ok även om det är lite. Sedan är jag fullt medveten om att man kan hamna på platåer även med LCHF där det inte händer något på kanske flera veckor, och när en sådan dyker upp får jag vara stark och hänga i, jag vet innerst inne att det är tillfälligt. Det är bara att ”ta tjuren vid hornen” när den dyker upp. Motion har det inte blivit någonting av egentligen denna vecka, förutom en promenad på 20 minuter. Detta är något jag måste ändra på det vet jag. Jag har för avsikt att börja promenera oftare som en början på motionerandet, något annat skulle jag inte orka idag då konditionen är lika med noll i princip.

Detta var veckans inlägg om min resa med LCHF mot ett lättare och sundare liv. Jag känner mig fortfarande mycket motiverad så fortsättningen ser jag inga risker med så här långt. Ha en bra vecka så kommer det ett nytt inlägg nästa helg!

Kommentarer inaktiverade.