En helt vanlig vecka med LCHF, nästan

LCHF börjar kännas naturligt

Detta inlägg kommer senare än vanligt vilket beror på att jag haft mycket annat att göra, men bättre sent än aldrig!

Som sidrubriken säger så var detta en helt vanlig vecka, nästan. Det som gick utanför det normala var mitt deltagande i Webcoast som gick av stapeln i Göteborg i helgen som var. Webcoast beskrivs som ”En fysisk mötesplats för oss som arbetar, leker och umgås på webben. En bytesmarknad för idéer och åsikter, kunskap och inspiration.” Här kan ni läsa om och se vad vi hade för oss under dagarna med Webcoast. För er som inte vet det så arbetar jag med webben i olika former och bloggar och Twittrar om det. Mina bloggar förutom denna är bloggen som jag har i anslutning till webbhotellet jag driver, samt en ny blogg där jag skriver om sökmotoroptimering.

Nåväl, detta är min LCHF-blogg och då ska jag skriva om LCHF så klart. LCHF märks mindre och mindre tycker jag och med det så drar jag slutsatsen av den mer blivit en naturlig del av vardagen. Rutiner börjar sätta sig och jag behöver inte tänka lika mycket på dagens olika mål, det går mer eller mindre av sig självt. Det uppstod dock lite smärre problem under ovanstående evenemang då det inte fanns tillräckligt att välja på för att äta bra LCHF. Att undvika kolhydraterna var inga problem, det var det däremot i att få i mig tillräckligt med fett. Maten var av den fettsnåla varianten, men helt ok för övrigt. Jag överlevde dock detta utan större svårigheter, men det var inte riktigt vad jag vant mig med. När jag vägde mig denna vecka visade sig vågen från sin bättre sida, -0,4 kg. Inget jätteras, men ändå signifikant tycker jag. Huvudsaken att det går nedåt. Nu vet jag att man inte ska ta vågens resultat för hårt, men där ändå en skön känsla när den visar minus.

Jag har nu läst klart boken ”Matrevolutionen” som jag berättade om här och här. Jag kan inte annat säga än att Läs Boken! För mig har den varit mycket upplysande, och allt är inte som man tror! Nu ska jag inte förstöra upplevelsen för de som inte läst boken, men den rekommenderas varmt till dig som är intresserad av kost. Boken finns att köpa på Adlibris och finns som pocket, ljudbok och e-bok.

Detta får räcka för den här veckan, och jag hoppas att jag inte ska bli lika sen med nästa veckas inlägg.

Kommentarer inaktiverade.