Framsteg med LCHF, om än små sådana

Fyra veckor med LCHF

Efter att ha följt LCHF i fyra veckor har jag nu gått ned 2,7 kg på dessa veckor. Senaste veckan gick jag ner 0,3 kg, vilket inte är särskilt mycket tycker jag, men det är ändå minus och det ska jag vara glad för. Nu har jag själv försökt att analysera detta och tror jag har kommit fram till vad det beror på att viktminskningen inte blivit större.

Lagom mätt

Lagom mätt säger många att man ska bli när man följer LCHF. Vad är definitionen på lagom mätt? Jag tror att det varierar från person till person hur man upplever lagom mätt. Rätta mig om jag har fel. Själv tror jag att lagom mätt för mig har varit lite för mätt om jag ska vara ärlig. Jag har också en förmåga att äta fort och då hinner jag få i mig för mycket innan jag känner mättnadskänslan. Kort och gott, jag får äta långsammare och sluta äta när jag inte är hungrig längre, då tror jag att jag får i rätt mängd. Någon som har någon annan syn på saken?

Såser, Budapestbakelse och annat

Under gångna veckan har jag även ätit sås vid två tillfällen, sås med redning av vetemjöl vilket inte är bra naturligtvis. Jag tror också att jag ätit för mycket protein i förhållande till det fett jag ätit. Dessutom så slank det ner en Budapestbakelse i onsdags! Min hustru kom hem efter en galloperation den dagen och alla i familjen ville fira lite. Det är ingen ursäkt, bara en förklaring till varför jag åt den, och jag är fullt medveten om vad det innebär. Dessutom har jag under veckan, utspritt på flera dagar ätit 100 g mörk choklad 70% med pistagenötter. I helgen blev det även några glas rött vin som säkert har del i det hela. Ovanstående analys är helt ovetenskaplig, men det känns som den kan visa på delar som gjort att jag inte gått ner så mycket i vikt. Håller ni med?

Jag har även testat om jag har Ketoner i urinen, och det har jag. Enligt testet har jag ca. 50 mg Ketoner per deciliter vilket är ett förhöjt värde och det ska innebära att kroppen bränner fett om jag förstått saken rätt. Testet jag använt heter Keto-Diabur-Test-5000.

Motion har det inte blivit så mycket av denna vecka heller. Två promenader på ca. 2 km vardera har jag presterat, men det är naturligtvis bättre än ingenting alls. Jag funderar på att börja med någon form av magträning. Det kan jag göra inomhus, när som helst. Kommande vecka ska jag ha min ovetenskapliga analys i minne och se om det ger bättre resultat på vågen nästa vecka. Inspiration inhämtar jag bland annat från Kostdoktorn och från Moniques Lifezone.